Monday 31 August 2015

Thoughts about Thesis Writing

 






Here are a few tips how to make your life a little bit easier when you're writing your thesis.


Olen aina pitänyt todella paljon kirjoittamisesta ja tekstin tuottamisesta niin koulussa, työssä kuin jopa vapaa-ajallakin. Kirjoittaminen on mielestäni rentouttavaa ja pidän siitä, kun oman työnsä näkee heti blanco-paperin täyttyessä tekstillä. Omassa alavalinnassani onkin ollut hieman koomista se, että olen jatkuvasti tekemisissä numeroiden, lukujen sekä laskutoimitusten kanssa, samanaikaisesti verbaalin ilmaisun jäädessä lähinnä sähköpostiviestien kirjoittamiseen :D Ymmärrän kuitenkin monien tuttujeni paniikin, kun kyseessä on esseemuotoinen tentti, kandityö, oppari, dippatyö tai gradu.

Moni varmasti aloittelee lähiviikkojen aikana esimerkiksi kandi- tai dippatyötä, joten ajattelin jakaa muutaman vinkin, jotka ainakin omalla kohdallani ovat toimineet hyvin seminaarikurssien yhteydessä ;)



1. Think about the subjects you're really good at. If your heart is burning for maths you might enjoy working with mathematical formulas or with laws of physics during your thesis writing process.

1. Mieti, missä asioissa olet hyvä. Jos laskeminen ja kaavan pyörittäminen on juttusi kannattaa etsiä mahdollisimman matemaattinen tai fysiikan lakeihin liittyvä aihe.

2. Sometimes the writing is reallyreally hard and frustrating. That's why your topic should be as interiesting as possible to get you to continue the writing after every difficult moments. 

2. Valitse itseäsi kiinnostava aihe. Kuulostaa melko itsestään selvältä, mutta kannattaa muistaa, että kirjoitusprosessin aikana saattaa tulla useita tänkapå-hetkiä, joiden parissa taistelu on mielekkäämpää jos kiinnostus koko aiheeseen on aitoa.



3. It's not all about writing! It's also about pictures, tables, figures, charts etc.

3. Panosta kuviin, taulukoihin ja kuvaajiin. Graafit kertovat todella paljon. Parhaimmassa tapauksessa kuvat auttavat myös sinua itseäsi hahmottamaan kokonaisuuksia paremmin. Ainakin oman kandityöni sivu täyttyivät nopeasti kysyntä- tarjontakäyristä sekä Euroopan kartoista...



4. You might be able to use the source material written in any language!! So keep your dictionarys near ;)

4. Pidä sanakirja esillä. Paperinen tai nettiversio? Sillä ei ole niinkään väliä, mutta tieteellistä tekstiä lähdemateriaalina käytettäessä vastaan saattaa tulla vieraita sanoja... Äidinkielen kielioppia sekä pilkkusääntöjä kannattaa myös vähintäänkin googlettaa!! Todennäköisesti minkä tahansa kielistä lähdemateriaalia saa hyödyntää, joten esimerkiksi saksan osaamisesta saattaa olla kullanarvoista hyötyä ;)



5. Take notes all the time and read your notes after every writing session.

5. Käytä post-it -lappusia. Oman kirjoitusprosessin aikana kerään hyödylliset, kesken kirjoittamisen mieleentulevat mahdolliset hakusanat värikkäille pikkulapuille. Kirjoitussession päätteeksi tarkistan keksimäni hakusanat ja niiden avulla löydetyn uuden lähdemateriaalin.



6. Keep all your source material and notes in order for example in folders you can easily find. 

6. Kerää kaikki ideat yhteen paikkaan. Muistikirjaan, Wordiin tai esimerkiksi Evernoteen (Mac). Lehtiartikkeleita varten kannattaa hankkia oma kansio.

 
Motivation quotes and pictures from Pinterest

No comments:

Post a Comment